Wednesday, June 17, 2015

Wei Feng puas kembalikan emas (Juara perseorangan lelaki pertama selepas 14 tahun)

Chong WEI FENG (kanan) dan Mohd. Arif Abdul Latif meraikan pingat
Chong WEI FENG (kanan) dan Mohd. Arif Abdul Latif meraikan pingat emas serta perak yang dimenangi mereka selepas mengalahkan satu sama lain dalam perlawanan akhir badminton perseorangan lelaki Sukan SEA 2014 di Stadium Tertutup Singapura, semalam.

SINGAPURA - Biarpun lawan yang dikalahkan adalah rakan se­negara sendiri, namun Chong Wei Feng puas kerana berjaya menamatkan penantian 14 tahun Malaysia dengan merangkul pingat emas badminton perseora­ngan lelaki dalam Sukan SEA 2015 semalam.

Pemain kelahiran Kedah berusia 28 tahun itu mudah menundukkan Mohd. Arif Abdul Latif 21-8, 21-9 untuk menghadiahkan pingat emas terakhir kontinjen negara di Si­ngapura, yang juga emas ke-62 buat Malaysia.

Individu terakhir yang menyumbangkan emas perseorangan lelaki buat negara adalah Mohd. Roslin Hashim pada Temasya 2001 di Kuala Lumpur.

Menurut Wei Feng, emas tersebut mengubat sedikit kekecewaan tidak dapat beraksi dalam Kejohanan Dunia di Indonesia, Ogos ini selepas Persatuan Badminton Malaysia (BAM) memilih untuk menyenaraikan bekas jaguh No. 1 dunia, Datuk Lee Chong Wei dan Zulfadli Zulkiffli.

“Ini adalah hadiah istimewa buat seluruh rakyat Malaysia kerana sudah lama kita tidak memena­ngi pingat emas dalam perseorangan lelaki pada Sukan SEA.

“Saya lihat, Arif tidak beraksi baik sepanjang permainan dan kerap melakukan kesilapan. Itu memudahkan saya untuk mengutip mata demi mata.

“Saya memang berpuas hati dapat mengembalikan emas kepada Malaysia, malah saya lega kerana prestasi saya semakin meningkat. Itu petanda baik dalam usaha melayakkan diri ke Sukan Olimpik,” kata Wei Feng.

Ketika Wei Feng meraikan kejayaan terbesar dalam kariernya, impian Malaysia untuk menamatkan penantian 16 tahun dalam acara beregu campuran tidak kesampaian selepas Chan Peng Soon-Goh Liu Ying tewas pada perlawanan akhir yang amat mendebarkan.

Peng Soon-Liu Ying yang baru kembali bergandingan akibat kecederaan yang menimpa Liu Ying, dikerah dalam pertarungan se­ngit yang berlarutan selama 1 jam 9 minit sebelum akur dengan kekalahan 21-18, 13-21, 23-25 kepada pasangan No. 11 dunia, Praveen Jordan-Debby Susanto dari Indonesia.

Dengan kekalahan itu, Chew Choon Eng-Chor Hooi Yee kekal sebagai pasangan terakhir Malaysia menjuarai acara beregu campuran pada Sukan SEA 1999 di Brunei.

Praveen-Debby pula memastikan Indonesia terus menguasai acara tersebut buat kali keenam berturut-turut.

Sumber: UTUSAN

3 comments:

 1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
  Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa dulunya saya ini cuma seorang.
   penjual es kuter kelilin tiap malam. pendapatannya tidak seberapa dan.
   tidak pernah cukup dalam kebutuhan keluarga saya,, suatu hari saya dapat.
   informasi dari teman bahwa MBAH SUJARWO bisa memberikan angka ritual/goib.100% tembus.
   akhirnya saya ikuti 4D nya dan alhamdulillah memanG bener-bener terbukti tembus.
   saya sangat berterimakasih banyak kpd MBAH SUJARWO.atas bantuan MBAH saya sekarang.
   sudah bisa mencukupi kebutuhan keluarga saya bahkan saya juga sudah buka.
   usaha matrial dan butik pakaian muslim.
   Jika anda mau buktikan
   silahkan bergabun sama Mbah Sujarwo
   Di:http://sitogelsgp.blogspot.com Atau { KLIK-DISINI }
   No: tlp.0823-2424-4298
   Saya sudah buktikan benar2 tembus 3x permainan....!!!

   Delete
 2. ..............KISAH NYATA..............
  Ass.Saya Bpak.Apri Yanto Dari Kota Surabaya Ingin Berbagi Cerita
  dulunya saya pengusaha sukses harta banyak dan kedudukan tinggi tapi semenjak
  saya ditipu oleh teman hampir semua aset saya habis,
  saya sempat putus asa hampir bunuh diri,tapi saya buka
  internet dan menemukan nomor Ki Kanjeng,saya beranikan diri untuk menghubungi beliau,saya dikasi solusi,
  awalnya saya ragu dan tidak percaya,tapi saya coba ikut ritual dari Ki Kanjeng alhamdulillah sekarang saya dapat modal dan mulai merintis kembali usaha saya,
  sekarang saya bisa bayar hutang2 saya di bank Mandiri dan BNI,terimah kasih Ki,mau seperti saya silahkan hub Ki
  Kanjeng Taat Pribadi di nmr 085325576777 Kyai Dari Probolinggo,ini nyata demi Allah kalau saya bohong,indahnya berbagi,assalamu alaikum.


  KEMARIN SAYA TEMUKAN TULISAN DIBAWAH INI SYA COBA HUBUNGI TERNYATA BETUL,
  BELIAU SUDAH MEMBUKTIKAN KESAYA !!!


  ((((((((((((DANA GHAIB)))))))))))))))))


  Pesugihan Instant 10 MILYAR
  Mulai bulan ini (juli 2015) Kami dari padepokan mengadakan program pesugihan Instant tanpa tumbal, serta tanpa resiko. Program ini kami khususkan bagi para pasien yang membutuhan modal usaha yang cukup besar, Hutang yang menumpuk (diatas 1 Milyar), Adapun ketentuan mengikuti program ini adalah sebagai berikut :

  Mempunyai Hutang diatas 1 Milyar
  Ingin membuka usaha dengan Modal diatas 1 Milyar
  dll

  Syarat :

  Usia Minimal 21 Tahun
  Berani Ritual (apabila tidak berani, maka bisa diwakilkan kami dan tim)
  Belum pernah melakukan perjanjian pesugihan ditempat lain
  Suci lahir dan batin (wanita tidak boleh mengikuti program ini pada saat datang bulan)
  Harus memiliki Kamar Kosong di rumah anda

  Proses :

  Proses ritual selama 2 hari 2 malam di dalam gua
  Harus siap mental lahir dan batin
  Sanggup Puasa 2 hari 2 malam ( ngebleng)
  Pada malam hari tidak boleh tidur

  Biaya ritual Sebesar 10 Juta dengan rincian sebagai berikut :

  Pengganti tumbal Kambing kendit : 5jt
  Ayam cemani : 2jt
  Minyak Songolangit : 2jt
  bunga, candu, kemenyan, nasi tumpeng, kain kafan dll Sebesar : 1jt

  Prosedur Daftar Ritual ini :

  Kirim Foto anda
  Kirim Data sesuai KTP

  Format : Nama, Alamat, Umur, Nama ibu Kandung, Weton (Hari Lahir), PESUGIHAN 10 MILYAR

  Kirim ke nomor ini : 085325576777
  SMS Anda akan Kami balas secepatnya

  Maaf Program ini TERBATAS hanya untuk 25 Orang saja..

  ------------------------------------------------------

  ReplyDelete